6 de desembre del 2013

Pathfinder Society

Avui us vull parlar de Pathfinder Society, una campanya en la que estic participant actualment. Es tracta de una campanya jugada amb el reglament de Pathfinder, el joc de rol creat per Paizo i que no deixa de ser una evolució de la versió 3.5 de Dungeons and Dragons

Pathfinder Society es una campanya que es juga a nivell mundial. En aquesta campanya, jugarem amb membres de la Pathfinder Society, una societat dedicada a recopilar antics secrets del món de Golarion. Aquesta campanya està formada per un seguit de mòduls que es poden juga amb independència els uns dels altres en la majoria de casos.

La principal peculiaritat d'aquesta campanya es que està pensada per poder ser jugada en jornades i trobades, i es aquí on cobra sentit aquest joc. Posem-nos en situació. Qualsevol de nosaltres ens anem un dia a jugar a una jornada on ens seiem a una taula a jugar a un joc que ens fa xal·lar. El màster possiblement ens proporcioni uns personatges pregenerat amb el que jugarem la partida. Un cop finalitzada la sessió de joc, aquest personatge acaba al nostre cementiri particular de personatges.
 
El que es proposa el joc organitzat Pathfinder Society es justament donar una continuïtat a aquests one-shots. Nosaltres tenim el nostre propi personatge que portem a les trobades on juguem un dels escenaris del joc. Un cop acabat, el màster ens proporciona un full de crònica on queda reflexada la la nostra participació al escenari.. Cada 3 escenaris el nostre personatge pujarà de nivell. Per tant, el nostre personatge evolucionarà i anirà guanyant diners que podrem invertir en equip en el joc.

Im'sera, una maga de nivell 4 amb la que jugo a Pathfinder Society.

L'altra característica es que es diferents escenaris es poden fer a jornades diferents, amb màsters diferents. La condició es que quan nosaltres ens seiem a una taula, juntament amb la fitxa de personatge, hem de dur també els diferents fulls de crònica on el nostre personatge hagi participat. Es a dir, podem jugar en entorns diferents al joc amb el nostre personatge. Per tant, es una campanya ideal per gent, que pel motiu que sigui, no te un grup de joc estable i es dedica a participar a diferents jornades, però que vol donar una continuïtat a les seves partides.

Per tal que tot això funcioni cal que nosaltres, com a jugadors, ens registrem a la web de Paizo, on obtindrem un número de jugador que caldrà que donem al màster i que registrarà la partida. Aquest registre no es gens trivial, però per sort els nois de la Pathfinder Society de Barcelona ens ha deixat una guia on ens indica els passos per fer aquest registre.

En quant a les partides, aquí a Catalunya podem jugar un cop al mes a Igualada, dins les trobades organitzades per l'Associació Cultural El Pati o als esdeveniments que es monten a Barcelona els nois de la Pathfinder Society de Barcelona cada dos mesos. També a València o a Madrid es juguen de manera habitual escenaris d'aquest joc. Aquest mateix cap de setmana, dins les jornades Ajudar Jugant de Barcelona, podeu participar en sessions d'aquest joc.

Si teniu la oportunitat de jugar us convido a que proveu aquest sistema i ens digueu que us sembla.

Coses que m'agraden
  • Poder jugar amb el mateix personatge amb gent molt diferent.
  • La no necessitat de tenir un grup de joc estable.
  • Veure diferents masters en acció, el que em permet apendre cosetes de cadascun d'ells.
  • Donar continuïtat als one-shots.
Coses que no m'agraden
  • Els escnaris en moltes ocasions em resulten massa lineals. En algun cas he trobat que es tracta de un seguit de combats encadentats amb una mínima història.
  • Pathfinder es una evolució de D'n'D 3.5. Aquest sistema no es troba entre els meus preferits,sobretot per que es dona molt al Mushkineo

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada