9 de desembre del 2013

Walküre el joc de rol

Actualment estic participant en el micromecenatge del Joc de Rol Walküre un joc de rol de ciencia ficció ambientat en un món alternatiu al nostre. El punt de partida de la ambientació és que la Segona Guerra Mundial va acabar en un empat tècnic i el regim nazi no va arribar a caure mai. Com a conseqüència, el mon es troba dividit en tres grans blocs, l'alemany, el soviètic i els aliats, principalment Estats Units i Gran Bretanya, en una permanent guerra freda.

Portada i contraportada de Walküre. A que impressiona?


Amb aquest panorama el joc ens situa entorn l'any 2075. Duran el temps que transcorre des de la fi de la Segona Guerra Mundial fins el present del joc, s'ha produït un desenvolupament de la tecnologia que ha dut a la humanitat a una primerenca exploració espacial on hi ha bases a Mart, la Lluna i alguna estació espacial en orbita a la terra, com la Walküre, que dona nom al joc. A part la tecnologia ha anat evolucionant fet que aporta tocs transhumanistes i ciberpunk a la ambientació.

Aquest joc ens permetrà posar-nos a la pell tant de personatges militars com de civils, proporcionant-nos unes plantilles per agilitzar la creació de personatges, tot i que presenta també regles per tal de generar el personatge començant des de zero.

Darrera de aquest joc es troba l'equip que ha desenvolupat l'exitos joc Aventuras en la Marca del Este. Aquest equip ha triat el sistema Caceria de Bichos com a mecanisme del joc. Aquest sistema està basat en Fudge adaptant aquest a un entorn de ciència ficció. El podeu descarregar de manera gratuïta des de la web El demonio sonriente.


Una de la cosa que m'ha impressionat més del joc han estat els esborranys de les il·lustracions del joc, que fan molt de goig. Les imatges que acompanyen aquest post estan triades d'entre les que ens ensenyen per engrescar a la gent a fer aportacions.

Actualment el projecte, com ja he dit, es troba en fase de mecenatge a Verkami. A partir d'aportacions de 7€ podem rebre el joc en format PDF i fent aportacions majors podem adquirir el llibre en tapa Dura. Com podeu veure al Badge que acompanya al post, ja s'ha assolit l'objectiu de recaptació del joc,el que ha provocat un augment el les il·lustracions i en la tirada inicial del joc. Personalment tinc moltes ganes de poder-hi jugar.

2 comentaris:

  1. Muchas gracias por hacerse eco de nuestro juego, y participar en su mecenazgo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. De nada. Me ha gustado mucho el punto de partida y me ha seducido lo que habeis ido comentando y enseñando de este juego. Muchas felicidades a vosotros por el éxito conseguido en Verkami.

      Elimina